Logo

Kben: er zoooo klaar mee!

En toch zit hij nu al n uur keihard te werken aan het verbeteren van zijn schrijfmotoriek en handschrift.

Eerder was hij boos, nou nee: woedend! “Ik ga het NIET doen!!” Vergeten waren zijn persoonlijke doelstellingen, en zijn verlangen om naar school te kunnen. De trainingsdoelen die hij daarvoor samen met juf Ghislaine had opgesteld.

Als ik benoem dat ik zie dat het echt belangrijk voelt voor hem, en dat ik graag wil weten waarom dan niet en wat hem zo boos maakt ploft hij in elkaar…Diepe zucht…

“Sanne, ik ben gewoon al zo toe aan vakantie! Mijn lijf is moe..en ik heb zo’n behoefte om te doen wat ik zelf wil. Ik heb het gevoel dat ik alleen maar dingen MOET. En dat gevoel wordt steeds sterker.”

Dan komen de tranen. Stille, lange tranen. Een diep verdriet komt los. We geven hem de ruimte hiervoor, en wachten rustig af.

Weer een diepe, diepe zucht. En dan: “ok, hoe lang moet ik dan nog tot de vakantie? En mag ik het dan ook in meer stukjes opbreken? Ik wil graag afspraken waarbij ik voel dat ik me er aan kan houden, want anders voelt het alsof ik het FOUT doe.”
Samen met juf Ghislaine bekijkt hij het werk opnieuw, en kijken ze naar wat er nog wél zou lukken volgens hem. Het wordt niet minder, maar anders.

Een stuk monterder gaat hij aan het werk. Hij is er nog steeds klaar mee, maar kiest er voor dat het nog niet gedaan is.

Wat n kanjer!! 😍

#autonomie
#zelfbeschikking
#nutennoodzaak
#erkenning

"Ik durf weer te vertrouwen op mijn intuïtie. De leergang bleek een bevestiging van mijn zelfvertrouwen"

Meer weten over wat onze trainingen voor anderen hebben betekend?

ervaringen

Vragen? Stel ze gerust!

Bel Sanne op 06 11 35 44 13
of e-mail sanne@landvankben.nl