Logo

Ken jij mij? Wie ben ik dan?

Het is half negen wanneer ik de laatste puber uitzwaai. Dan zit de groep er al n half uur op. Mijn oudste fietst nog even mee, dan kunnen ze nog even napraten. De 2 uur daarvoor bood daarvoor blijkbaar net niet voldoende ruimte 😂

Hoe verschillend ze met zijn allen ook zijn, qua interesses, geslacht, leeftijd etc, tijdens de groep klitten ze als scrunchies aan elkaar. Notoire bankhangers zijn ineens in de speeltuin te vinden, spelletjesmijders spelen kakkerlakkenpoker en de meest intieme en genante dingen, maar ook faalervaringen worden gedeeld. Ik heb weleens n bijeenkomst willen afzeggen ivm ziekte: not an option. Dan komt er n staaltje oplossingsgerichtheid en drive naar boven waar je U tegen zegt…de groep kon ook zonder mij wel bij elkaar komen 😊

Wat regelmatig aan bod komt als gespreksonderwerp is eenzaamheid. Je alleen voelen, in de drukte. Geen ruimte voelen bij de ander voor je verwondering, je nuances, of de intensiteit van jouw beleving. De continue misinterpretatie van dat wat je communiceert, of althans…zo voelt het. Dus alleen al daarom gebeurd precies dat.

De groep bied tegenwicht, een rusthalte of oplaadpunt zo je wilt. Ze laven zich aan de herkenning, eindelijk jeZelf kunnen zijn. Verbinding te ervaren. Verrast te worden, op een positieve manier, door n andere invalshoek. In de ogen van de ander es geen irritatie of onbegrip zien, maar een uitnodiging om meer te vertellen.

Deze avond ontroert het me zo. Ik hoor ze door de straat gaan. Uitgelaten dus net effe te hard, grappend en grollend en door geen mens begrepen. Iets verderop kijkt een buurman verstoord op: wat n herrie! En ik denk: man….je moest eens weten…

#Kbensamenpubergroep #KbenFier #metjouleerikmijzelfkennen #enopnieuwwaarderen

"Ik durf weer te vertrouwen op mijn intuïtie. De leergang bleek een bevestiging van mijn zelfvertrouwen"

Meer weten over wat onze trainingen voor anderen hebben betekend?

ervaringen

Vragen? Stel ze gerust!

Bel Sanne op 06 11 35 44 13
of e-mail sanne@landvankben.nl