Logo

wat wil je leren?

Om werkelijk impactvol te zijn is het nodig dat kennis zich verankerd in het handelen. Wat hebben we aan nieuwe kennis en interessante modellen als we vervolgens toch hetzelfde blijven doen als gisteren? Dit is de simpele maar krachtige waarheid achter ons leerconcept. De gedeelde leervraag voor al onze studenten is dan ook:
Hoe kom ik voorbij kennis van willen naar kunnen?

Een van de instrumenten die wij (afhankelijk van de ontwikkelvraag) inzetten is onze dierentaal. In het filmpje hiernaast neemt Aniek Prins je mee in welke impact deze taal bij haar heeft.

Hieronder nemen wij je mee in enkele voorbeeld trainingen, kijk voor ons actuele overzicht in de kalender.

 

Kben: Op Safari | persoonlijke/team Aanalyse

Ooit een gorilla boven aan de trap gehad? Knaagt een fanatieke bever de poten onder je stoel vandaan? Of ziet het huis, klaslokaal of kantoor er regelmatig uit alsof er een kudde zebra’s doorheen is geraasd?

Dan is onze unieke Safari workshop waarbij je kennis maakt met de negen dieren in Land van Kben, met ieder zo zijn eigen unieke coping strategie, wellicht dé manier om kennis te maken met onze taal en methode en hoe je hier binnen je eigen werk je voordeel mee kunt doen. Wanneer je deze training volgt met een team krijg je op een vriendelijke en veilige manier zicht op elkaar talenten en de kansen om jullie samenwerking verder te versterken

  • Inzicht eigen talenten en uitdagingen
  • Inzicht kansen en mogelijkheden in vergroten eigen effectiviteit
  • Handvatten vergroten eigen impact
  • Handvatten versterken eigen interactie/communicatie

Wil je incompany kennismaken met Land van Kben? Neem dan contact met ons op.

Kben: op Safari

Groeien in je leiderschap?

In onze leiderschaps trajecten  beginnen wij altijf met een uitgebreide analyse van de huidige situatie en de gewenste/benodigde groei. Wanneer iemand al een functie bezit als leidinggevende verdient het de voorkeur om de leerdoelen voor het trajeect samen met je werkgever te formuleren.

Doordat wij werken met kleine groepen is er altijd voldoende ruimte voor maatwerk en differentiatie. Daarnaast maakt de sterkte focus op een concreet eigen leerdoel dat elk traject uniek is en zijn eigen dynamiek heeft. Bovendien kan een en kan meerdere keren en op verschillende fases in je ontwikkeling of carrière worden doorlopen.

Als voorbeeld nemen wij leidinggevenden die vanuit hun (nieuwe) taakverantwoordelijkheid willen werken aan hun leiderschap of dit na zoveel jaar willen herijken.

Leergang (persoonlijk) Leiderschap

Accreditatie trainingen

Land van Kben is een beeldende taal en methode met een steeds groeiend instrumentarium dat niet alleen zijn sporen heeft verdiend in de begeleiding en het onderwijs aan (HB)kinderen, maar ook steeds meer toepassing geniet bij volwassenen.

Onze opleidings- en certificeringstrajecten zijn gericht op het ontwikkelen van DOEKracht* en het werken met onze taal en methode.  Hierbij staat de persoonlijke ervaring altijd centraal, zodat een professional met een Land van Kben certificering niet alleen theoretisch sterk staat maar ook altijd kan putten uit krachtige en concrete eigen ervaringen met de materie. Hiermee streven wij binnen Land van Kben naar een vorm van meesterschap die wij waarderen met de eretitel “Begrijpmens”.

Start nu als Gids

Incompany traject: Eigenaarschap

“A spoon full of sugar makes the medicine go down..”
Veranderen is pittig, want zelfs als we niet tevreden zijn over de huidige situatie kan het in de praktijk ontzettend moeilijk blijken om oude patronen te doorbreken. Duurzaam veranderen vraagt dat je tot de kern van het probleem komt, gaat niet zelden gepaard met pijn en dat kan voor sommige mensen heel confronterend of bedreigend voelen.

Maar het kan ook anders! Met Land van Kben gaan we serieus en diepgravend aan de slag, maar weet onze beeldende taal en creatieve methode ook de nodige lucht en licht in het proces te brengen.

 

Contact

Vragen? Stel ze gerust!

Bel Sanne op 06 11 35 44 13
of e-mail sanne@landvankben.nl