Logo

Wie zit er achter het Land van kBen?

De mensen van het Land van Kben worden begrijpmensen genoemd. Als je hoogbegaafd bent, leer je snel, ben én denk je anders dan de meeste andere kinderen. Niet iedereen begrijpt dat en daarom is het fijn dat er begrijpmensen zijn. Ze stellen zich graag aan je voor!

Sanne van der Starre begrijpmens

Sanne van der Starre

Directeur en Begrijpmens

‘Je bent echt een Begrijpmens! Hier voel ik me begrepen.’ De ‘eretitel’ Begrijpmens kreeg ik van één van de hoogbegaafde kinderen die ik begeleid. Iets wat voor mij de gewoonste zaak van de wereld is, bleek iets bijzonders te zijn. Dit compliment raakte me diep en staat vanaf die tijd op mijn visitekaartje.

Begrijpen en begrepen worden is helaas niet de gewoonste zaak van de wereld. Mijn droom voor iedereen is om te leren begrijpen. Dat is waar ik me elke dag sterk voor maak en mee bezig ben. Vooral kinderen hebben mijn hart. Ik wil ze al op jonge leeftijd helpen en toerusten om hun weerbaarheid, belastbaarheid en begrip te ontwikkelen.

Als trainer en coach begrijp, begeleid en train ik al meer dan 20 jaar teams, bedrijven en besturen. Waarbij de individu ook alle ruimte en aandacht krijgt. Ik ben goed in signaleren, durf scherpe vragen te stellen en te benoemen waar het pijn doet. Zo ontstaat er ruimte voor groei en kom je als persoon en organisatie verder.

Toen mijn zoontje thuis kwam te zitten, omdat hij zich niet begrepen voelde, ondervond ik dat er voor kinderen geen interventie of methode bestond, die de beleving van het individuele kind in kaart wist te brengen. Zo is Land van Kben ontstaan, een methode die helpt te begrijpen; jezelf én de ander. Voor kinderen én volwassenen.

Die eretitel Begrijpmens maakt me trots, laat me glimlachen en laat me beseffen dat begrijpen de mens mooier maakt.

Liroy van der Starre

Adviseur en Begrijpmens

Het is een hele kunst om een ander te begrijpen, om begrepen te worden en om jezelf te begrijpen. In onze maatschappij en cultuur ligt de focus erg op presteren, efficiency en protocollen.

Vanuit een diep verlangen in mij om elkaar te begrijpen is Land van Kben ontstaan. Een methode die helpt om zelfreflectie, eigenaarschap en persoonlijk leiderschap te ontwikkelen. Ik geloof dat je een mooier mens wordt als je jezelf hier al op jonge leeftijd in ontwikkelt. In de omgang met anderen en met jezelf heb je daar later veel profijt van. De methode van Land van Kben maakt hierin echt een verschil.

Mijn innerlijke drijfveer om het verschil te maken, mag ik ook inzetten binnen de Nationale Politie. Daar train ik de politieleiders van de toekomst op het thema leiderschap.

Met Land van Kben wil ik de omslag maken naar leren begrijpen en het ontwikkelen van je innerlijke systeem. Als eigenaarschap, persoonlijk leiderschap en zelfreflectie goed worden ontwikkeld, dan volgen prestatie en efficiëntie, waar nu vaak de focus op ligt, vanzelf.

Het is mijn droom dat we meer gaan begrijpen, de ander én onszelf. De wereld zou er dan zomaar menselijker en mooier uit kunnen zien.

Liroy van der Starre begrijpmens

Ambassadeurs

Maar wij zijn niet alleen. Land van Kben groeit ook met dank aan betrokken ambassadeurs die,  nadat zij onze taal en methode zelf in een traject of opleiding hebben ervaren, met passie meewerken aan nieuwe toepassingsmogelijkheden.

Maak kennis met onze Ambassadeurs