Logo

Gespecialiseerde leerkracht bij PCBO Apeldoorn

“Waak over je hart: het is de bron van je leven” (Spreuken 4:23)

Waarom ben ik ambassadeur?

Ik ben Land van Kben ambassadeur, omdat de visie en missie die achter het Land van Kben schuilgaan mijn hart heeft geraakt. Het moet bij een groter publiek bekend worden gemaakt. Het heeft mij in een moeilijke periode veel gebracht. Kennis van het Land van Kben verrijkt je leven. Je komt met meer zelfvertrouwen en moed in het leven te staan. Het is niet alleen toepasbaar binnen het onderwijs, in het contact met kinderen, collega’s en ouders. Ook in de privésfeer is het een welkome aanvulling op je omgang met contacten die er zijn.

Tijdens de opleiding, maar zeker ook daarna, ben je veel bezig met introspectie. Je leert goed naar binnenkijken bij jezelf. Je oefent in het reflecteren op eigen gedrag. Hierdoor leer je jouw persoonlijkheid en dat van anderen beter kennen en begrijpen. Gedrag ga je herkennen en plaatsen. Je wordt aangemoedigd de ‘krachten’ die je te weinig in je hebt te trainen. Je ontdekt waar je eigen talenten en valkuilen liggen en daar ga je mee aan de slag.

Ook het omgaan met het gedrag van de ander en het rekening houden met de gevoelens van anderen komen aan bod tijdens de bijeenkomsten. Je leert denkprocessen in goede banen te leiden. Je oefent in coachen. Je wordt je bewust welke beperkende overtuigingen er zijn bij een individu of groep. Je bent bezig valkuilen/ struikelpunten in een proces te ontdekken. Er wordt verteld hoe een lichaam werkt: mentaal, emotioneel en fysiek.

Negen gedragingen staan centraal die in onderlinge verbinding staan en waarbij 3 emoties de basistoon vormen. De training is intensief. Er is tijd nodig voor de denkprocessen. Gedragsverandering(bewustwording) gaat niet snel. Ga de uitdaging aan! Het is zeer de moeite waard.

En de trainers?

Sanne en Liroy zijn prettige leiders. Ze ogen als een harmonieus stel. Ze hebben een rugzak vol ervaringen.  Ze staan achter hun verhaal en kunnen dit ook goed verkopen. Ze vullen elkaar goed aan. Ze weten waar ze ‘t over hebben en hebben bewezen goed inzicht te hebben in het gedrag van kinderen en volwassenen. Ze weten wat nodig is en weten dat te benoemen/ formuleren. Ze stellen de goede vragen. Doordat ze dit samen doen is er altijd een mogelijkheid om je specifieke hulpvraag tot één van beiden te richten. Ze zijn niet veroordelend over je gedrag, wel confronteren ze je met je gedrag en de consequenties. Ze weten de vinger op de zere plek te leggen. Mijn ervaring is dat zij hoogbegaafde (maar ook andere) kinderen met specifieke onderwijsbehoeften kunnen aanspreken op hun ongewenste gedrag. Deze kinderen weten ze dan aan te zetten dit gedrag om te zetten in kracht: kinderen die in staat  zijn hun gedrag te reguleren naar de (leer)omgeving waar ze op dat moment zijn.

Meer over mij

Ik heb een bijzondere relatie met de uil. Onbekend terrein bekijk ik op afstand. Met een nieuwsgierig blik, observeer ik, denk diep na en analyseer. Wanneer mijn interesse is gewekt, ik weet wat de bedoeling is, handel ik snel en doordacht of trek ik me terug en onderzoek. Ik heb ook voor detail. Ik maak graag gebruik van theorie en past dat toe in de praktijk.

Ik ben getrouwd en moeder van drie dochters. Mijn thuis is in Wenum Wiesel. In dit tweelingdorp staat ook de school waar ik werk. Ik ben een onderwijsmens in hart en nieren. Met veel plezier werk ik al lang met leerlingen, collega’s en ouders. Ik zet me voor 100% in. Ik lever actief een bijdrage aan de ontwikkeling van het onderwijs en aan een goede werksfeer. Door vakkennis en praktijkervaring  te combineren, probeer ik steeds de kwaliteit van het onderwijs te vergroten.

Het is mijn uitdaging om met leerlingen gestelde doelen te bereiken; specifiek het begeleiden van individuele leerlingen met bijzondere lees- en spellingproblemen.

Mijn hart ligt bij kinderen. Ik voel me verbonden met de dingen die ik doe. Ik houd van hard werken en neem ook mijn verantwoordelijkheid hierin. De dingen die ik doe, doe ik goed en maak ik af. Ik ben ambitieus, maar niet avontuurlijk. Ik ben goed in keuzes maken.

I Fall, I Rise, I Make Mistakes,

I Live, I Learn,

I’ve Been Hurt, but I’m Alive.

I’m Human and  I’m Not Perfect.

But I’m Thankful…

 

In geprek?

Je kunt mij benaderen voor:

–        Informatie over het Land van Kben
–        Een luisterend oor.

 

“Interesse?  Neem dan contact met ons op via onze contact pagina of bel/mail Sanne.”

Vragen? Stel ze gerust!

Bel Sanne op 06 11 35 44 13
of e-mail sanne@landvankben.nl