Logo

Liroy

Liroy van der Starre begrijpmens

Dierentaal

Land van Kben is een model en beeldtaal. Het biedt jong en oud een flexibel instrumentarium om zichzelf, de ander en processen te onderzoeken en begrijpen.

Uniek is dat verschillende nivo’s kunnen worden gecombineerd binnen een en hetelfde model.
Een van deze nivo’s is het gedragsmodel en de daarbijhorende 9 dieren die inzicht bieden in de belevingswereld en oorsprong van gedrag. We spreken daarom bewust van een taal als medium voor (wederzijds) begrip.

De 9 dieren staan voor innerlijke strategieen die we bij anderen kunnen herkennen en bij ontzelf kunnen (her)ontdekken en versterken om de regie over ons eigen handelen te vergroten.

Neem dan contact met ons op

Dierentaal

De 9 dieren van Land van Kben hebben elk hun eigen set aan talenten en valkuilen, waardoor zij elkaar nodig hebben om tot optimale resultaten te komen. Er is geen gouden strategie..  Echter het vermogen om ons gedrag af te stemmen op de situatie is een kritische factor voor succes gebleken.

Onze deelnemers leren dat zij zich niet hoeven te beperken tot één dier, en daarmee niet gedefinieerd hoeven te worden door hun huidige dominante voorkeursstrategieën en blinde vlekken. Wij bieden ze concrete tools zodat zij zichzelf heel gericht kunnen trainen om juist ook de andere dieren een stem te geven.

Aniek prins neemt je in een video mee wat dit voor haar oplevert.

 

Bekijk video

De route naar succes

Je kunt niet veranderen zonder letterlijk en/of figuurlijk in beweging te komen. Waar begin je wanneer je een probleem hebt? Hoe zorg je ervoor dat je precies weet wat je nodig hebt? En wat is het geheim van een haalbare planning?

De 7 routes door Land van Kben geven inzicht en houvast voor iedereen met de ambitie om te veranderen of creëren. Of het nu gaat om een groot verandertraject of je eerste spreekbeurt voor de klas.

Ons proces model maakt duidelijk waarom het ene procesmanagement instrument beter binnen jouw organisatie past dat het andere. Of in welke stappen jij extra hulp kunt gebruiken en welke oplossing daarin het best bij jou past.

 

 

Verder lezen over de toepassingen?

Ervaringsverhalen