Logo

(persoonlijk) Leiderschap

Leiderschap benaderen wij niet louter vanuit de theorie, maar werken wij door vanuit jouw persoonlijke ontwikkelvraag. Om anderen werkelijk effectief te kunnen leidinggeven dien je niet alleen je werking op anderen te kennen, maar ook te beschikken over het persoonlijk leiderschap om de regie te voeren over je interne processen. Alleen zo kun je dienstbaar zijn aan het proces, zonder daarin je authenticiteit te verliezen. Want als je jezelf kent, je talenten maar ook je valkuilen, kun je effectiever onderscheiden waar je handelt vanuit jouw behoefte/ voorkeur en wanneer je je laat leiden door de behoefte van je team of het proces.

Voor dit vermogen hebben wij de term DOEkracht bedacht. DOEkracht gaat niet om het handelen zelf maar om de (innerlijke)kracht die nodig is om tot het gewenste (nieuwe) handelen te komen.

Als DOEkrachtig professional ben je daarom niet alleen in staat om de afstand tussen je huidige handelen en “dat wat nodig/gewenst is” te bepalen, maar ook om deze afstand vervolgens methodish te verkleinen. DOEkracht is daarmee het enige duurzame antwoord op handelingsverlegenheid. En als leider is dit cruciaal, want: “goed voorbeeld doet volgen.”

Opbrengsten

Wat gebeurd er wanneer je bij de eindbestemming bent, ofwel wat levert zo’n reis nu op? Doordat wij zoveel ruimte bieden voor de persoonlijke ontwikkelopdracht van de deelnemers zijn de opbrengsten ook voor iedereen verschillend.

Effectief

De belangrijkste gemene deler is dat alle deelnemers aan onze trajecten aangeven dat ze heel duidelijk effect hebben ervaren. Niet alleen hebben ze nieuwe inzichten verworven, maar ze merken allen dat de beeldende taal en positieve benadering hen verder heeft geholpen in hun ontwikkelvraag maar vaak ook verder doorwerkt. De taal beklijft als het ware en word ook zonder het instrumentarium een onderdeel van hoe zij naar zichzelf en hun omgeving kijken. Ze geven aan dat ze stappen zijn blijven zetten en veel meer Regie ervaren ten aanzien van hun eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dit geeft zelfvertrouwen.

Daarnaast zijn er verschillende ervaringen en observaties die te maken hebben met een gegroeid gevoel van Eigenaarschap binnen een team. Of een verdieping van de persoonlijke Reflectie en een gegroeid (zelf)inzicht in de eigen beleving, talenten en valkuilen.
Wat ons met name opvalt is dat leidinggevenden zich zekerder en authentieker zijn gaan voelen in hun leiderschap. In plaats van het aanleren van truukjes hebben ze voor zichzelf scherper gekregen waar ze in hun leiderschap voor willen staan en op welke manieren ze dit vanuit hun persoonlijke kracht vorm kunnen geven.

Interesse?

    direct aanmeldengraag studiegids ontvangen