Logo

Wat is het Land van Kben?

In een notendop is Land van Kben; een organisatie, een (werk)methode en een taal.

Wij hebben dit oorspronkelijk ontwikkeld om grote thema’s te kunnen beetpakken met (uitzonderlijk) begaafde kinderen. Uiteindelijk is Land van Kben nu zo adaptief en gelaagd dat de toepassingsmogelijkheden zich allang niet meer laten beperken tot een specifieke doelgroep of thema.

3 eilanden

Grrr, Huuu, Ieee! Geen loze kreten, maar de namen van de 3 eilanden die ons alles leren over de wet van drie krachten. Dit kunnen Hoofd, Hart & Handen zijn het triadisch model van Renzulli of de Self Determination Theory van Deci & Ryan.

In combinatie met de dieren van Land van Kben vertellen de eilanden het verhaal over de kracht van emoties en de impact daarvan op het handelen van onszelf en onze omgeving. Belangrijk hierbij is dat kinderen leren en ervaren dat elke emotie zowel een positieve als een negatieve uitwerking heeft. Zo kent woede zijn destructieve kant, maar is het ook de kracht om op te komen voor je idealen, je eigen belangen en te strijden voor hen die dit niet zelf kunnen. Pas als we alle emoties erkennen en accepteren kunnen we onszelf leren reguleren.

Meer weten?

7 routes

Je kunt niet veranderen zonder letterlijk en/of figuurlijk in beweging te komen. Waar begin je wanneer je een probleem hebt? Hoe zorg je ervoor dat je precies weet wat je nodig hebt? En wat is het geheim van een haalbare planning?

De 7 routes door Land van Kben geven inzicht en houvast voor iedereen met de ambitie om te veranderen of creëren. Of het nu gaat om een groot verandertraject of je eerste spreekbeurt voor de klas.

9 dieren

De 9 dieren van Land van Kben hebben elk hun eigen set aan talenten en valkuilen, waardoor zij elkaar nodig hebben om tot optimale resultaten te komen. Er is geen gouden strategie..  Echter het vermogen om ons gedrag af te stemmen op de situatie is een kritische factor voor succes gebleken.

Kinderen leren dat zij zich niet hoeven te beperken tot één dier, en daarmee niet gedefinieerd hoeven te worden door hun huidige dominante voorkeursstrategieën en blinde vlekken. Wij bieden ze concrete tools zodat zij zichzelf heel gericht kunnen trainen om juist ook de andere dieren een stem te geven.

Nieuwsgierig?

Wat hebben wij professionals te bieden?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn als professional om te leren werken met onze taal of om je eigen DOEkracht te vergroten?

Bekijk het aanbod

Vragen? Stel ze gerust!

Bel Sanne op 06 11 35 44 13
of e-mail sanne@landvankben.nl