Logo

Wat is het Land van Kben?

In een notendop is Land van Kben; een organisatie, een (werk)methode en een taal. Waarbij je met de kracht van beeld:

  • jezelf en de ander (nog) beter leert te begrijpen
  • dit begrip kunt vertalen naar concrete en praktische handvatten richting nieuwe vaardigheden en gedrag
  • anderen in bovenstaande processen kunt begeleiden en mee kunt nemen in een duurzame verandering

3 eilanden

Grrr, Huuu, Ieee! Geen loze kreten, maar de namen van de 3 eilanden die ons alles leren over de wet van drie krachten. Dit kunnen bijvoorbeeld ‘Hoofd, Hart en Handen’ zijn, de drie lagen in ons brein, het triadisch model van Renzulli of de Self Determination Theory van Deci & Ryan.

In combinatie met de dieren van Land van Kben vertellen de eilanden het verhaal over de kracht van emoties en de impact daarvan op het handelen van onszelf en onze omgeving. Belangrijk hierbij is dat men leert en ervaart dat elke emotie zowel een positieve als een negatieve uitwerking heeft. Zo kent woede zijn destructieve kant, maar is het ook de kracht om op te komen voor je idealen, je eigen belangen en te strijden voor hen die dit niet zelf kunnen. Pas als we alle emoties erkennen en accepteren kunnen we onszelf leren reguleren. En daarmee de ruimte creëren om te kiezen en dát te doen wat echt passend is voor de situatie.

7 routes

Je kunt niet veranderen zonder letterlijk en/of figuurlijk in beweging te komen. Waar begin je wanneer je een probleem hebt? Hoe zorg je ervoor dat je precies weet wat je nodig hebt? En wat is het geheim van een haalbare planning?

De 7 routes door Land van Kben geven inzicht en houvast voor iedereen met de ambitie om te veranderen of creëren. Of het nu gaat om een groot verandertraject of je eerste spreekbeurt voor de klas.

9 dieren

De 9 dieren van Land van Kben hebben elk hun eigen set aan talenten en valkuilen, waardoor zij elkaar nodig hebben om tot optimale resultaten te komen. Er is geen gouden strategie..  Echter het vermogen om ons gedrag af te stemmen op de situatie is een kritische factor voor succes gebleken.

Onze deelnemers leren dat zij zich niet hoeven te beperken tot één dier, en daarmee niet gedefinieerd hoeven te worden door hun huidige dominante voorkeursstrategieën en blinde vlekken. Wij bieden ze concrete tools zodat zij zichzelf heel gericht kunnen trainen om juist ook de andere dieren een stem te geven.

“Ik durf weer te vertrouwen op mijn intuïtie. De leergang bleek een bevestiging van mijn zelfvertrouwen”

Meer weten over wat onze trainingen voor anderen hebben betekend?

ervaringen

Vragen? Stel ze gerust!

Bel Sanne op 06 11 35 44 13
of e-mail sanne@landvankben.nl