Logo

Wat is het Land van Kben?

In een notendop is Land van Kben; een organisatie, een (werk)methode en een taal. Waarbij je met de kracht van beeld:

  • Jezelf & de ander (nog) beter leert te begrijpen.
  • Dit begrip kunt vertalen naar concrete en praktische handvatten richting nieuwe vaardigheden & gedrag.
  • Anderen (cliënten, leerlingen of collegae) in bovenstaande processen kunt begeleiden en onderwijzen.

3 eilanden

Grrr, Huuu, Ieee! Geen loze kreten, maar de namen van de 3 eilanden die ons alles leren over de wet van drie krachten. Dit kunnen Hoofd, Hart & Handen zijn het triadisch model van Renzulli of de Self Determination Theory van Deci & Ryan.

In combinatie met de dieren van Land van Kben vertellen de eilanden het verhaal over de kracht van emoties en de impact daarvan op het handelen van onszelf en onze omgeving. Belangrijk hierbij is dat kinderen leren en ervaren dat elke emotie zowel een positieve als een negatieve uitwerking heeft. Zo kent woede zijn destructieve kant, maar is het ook de kracht om op te komen voor je idealen, je eigen belangen en te strijden voor hen die dit niet zelf kunnen. Pas als we alle emoties erkennen en accepteren kunnen we onszelf leren reguleren.

7 routes

Je kunt niet veranderen zonder letterlijk en/of figuurlijk in beweging te komen. Waar begin je wanneer je een probleem hebt? Hoe zorg je ervoor dat je precies weet wat je nodig hebt? En wat is het geheim van een haalbare planning?

De 7 routes door Land van Kben geven inzicht en houvast voor iedereen met de ambitie om te veranderen of creëren. Of het nu gaat om een groot verandertraject of je eerste spreekbeurt voor de klas.

9 dieren

De 9 dieren van Land van Kben hebben elk hun eigen set aan talenten en valkuilen, waardoor zij elkaar nodig hebben om tot optimale resultaten te komen. Er is geen gouden strategie..  Echter het vermogen om ons gedrag af te stemmen op de situatie is een kritische factor voor succes gebleken.

Onze deelnemers leren dat zij zich niet hoeven te beperken tot één dier, en daarmee niet gedefinieerd hoeven te worden door hun huidige dominante voorkeursstrategieën en blinde vlekken. Wij bieden ze concrete tools zodat zij zichzelf heel gericht kunnen trainen om juist ook de andere dieren een stem te geven.

Kort cyclisch en doelgericht

Land van Kben werkt vanuit de visie dat duurzame oplossingen een stevig fundament nodig hebben. Dit fundament bouwen wij met behulp van een proces van handelingsgerichte procesdiagnostiek.
Een hele mond vol, maar in de kern gaat dit voor ons over een traject waarbij niet het classificeren van het probleem, maar het vinden van een uitvoerbare oplossing centraal staat.

Te vaak zien wij geld wegstromen naar talloze onderzoeken, IQ cijfers, observaties en rapporten, zonder dat hier draagvlak voor is bij het kind zelf. Ook levert een classificatie of IQ cijfer niet per definitie concrete en werkbare handvatten op voor de directe omgeving (ouders, leerkracht of hulpverlener).

Binnen onze methode geven wij dit vorm in de cyclus van de 3 I’s:

  1. Inventarisatie
  2. Interventie
  3. Integratie
Meer over deze Cyclus

Benieuwd naar de ervaringen van (andere) professionals?

Uiteraard zijn wij zelf vol van de mogelijkheden van Land van Kben, daarom stellen wij jullie graag voor aan onze ambassadeurs.

onze ambassadeurs

Vragen? Stel ze gerust!

Bel Sanne op 06 11 35 44 13
of e-mail sanne@landvankben.nl